Ambassadører

Vi tror på styrken i å være mange om felles mål og verdier. Håpets katedral favner bredt og er grenseløst. Ambassadør-gruppa for Håpets katedral skal hjelpe oss å lykkes med dette.

 
 
 
MetteMarit.jpg

HKH Kronprinsesse Mette Marit

Høy beskytter

Vi er stolte av å ha Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit som beskytter av Håpets katedral og en av våre ambassadører. 

Se gjerne hva hun har å si om prosjektet herFra hennes besøk på Isegran, Fredrikstad, ved oppstarten 15. februar.

 
Solhjell2.jpg

Bård Vegar Solhjell

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond

-Plastforureininga av havet er ei av dei største miljøutfordringane vi står overfor. Vi har ikkje noko reservehav! Mange av oss er glade i havet, men vi er også djupt avhengige av det, til mat og arbeidsplassar. FN har vedteke WWF Verdens naturfond sitt forslag om ein nullvisjon for plast i havet, men det haster og alle må bidra. I WWF deler vi den same drivkrafta som er bakgrunn for Håpets katedral-prosjektet, nemleg kjærleiken til havet og håpet som ligg i å ta vare på det.

 
BILDE-GUNNAR-STÅLSETT.jpg

Gunnar Stålsett

Biskop EM

-Håpets katedral er en visjon om at det nytter. Der den seiler fram vil den oppmuntre barn, ungdom og eldre til ettertanke og til konkrete handlinger for å redde nærmiljøet. Vi trenger et slik håpstegn på alle verdens hav.

Gunnar Stålsett er pensjonert biskop, arbeidende ærespresident i Religioner for Fred som har virksomhet i mer enn 90 land. Stålsett har vært aktiv nasjonalt og internasjonalti en rekke stillinger og verv. Som politiker og prest har han vært opptatt av menneskeverd og miljø, og har deltatt i freds og forsoningsprosesser.

Les mer om hva Gunnar Stålsett skriver om Håpets katedral.

 
thumbnail_image003.jpg

Tuva  Stålsett Nygaard 9 år og Magnus Johan Stålsett Nygaard  6 år

Miljøagenter. Rydder og samler opp plast ved sjøkanten jevnlig  med mormor 

Vi synes synd på dyrene i havet og tenker veldig på hvalene og alle sjøfuglene  spesielt  som blir syke av all plasten. Vi elsker havet både sjømat og alt det fine man kan lage av skjell og mye annet rart fra havet. Også sier mormor (Jorunn)  at "kjærlighet til naturen er kjærlighet til menneskene" og hun har  lært oss navn på alle planter og fisk i havet som vi skal passe på har det bra .Vi vil at alle voksne skal redde havet og at dere hører på oss barna også! 

 
AnneLene.jpg

Anne Lene Hompland

Grunnlegger av Oslo Peace Week Foundation

-The Hope Cathedral is a fantastic initiative that illuminates some of the biggest challenges the world faces today.The initiative is not only a reminder in it´s making and idea, but a real arena for gatherings, showcasing solutions for a sustainable and strong collaboration toward a safer, cleaner and better future for all. And it tells us, that we can, together, each one of us, can make a difference and save the sea and the environment by collaboration.

It is an honored to help spreading this important message and support the initiative and its purpose for the global community.

 
holtam.jpeg

Nicholas Holtam

Biskop av Salisbury

-Hope Cathedral is a symbol being created in response to the environmental challenges of our day.  The spirit in which we respond to these will be as important as the actions we take.  I am pleased to become an Ambassador of this important project.

 
Skjermbilde+2019-04-29+kl.+10.48.34.jpg

Søster Theodora

Anafora Coptic Orthodox Church i Egypt

-I am so happy for the Hope Cathedral project and that it is connected to our Anafora vision of lifting up all people.   One of the ways Anafora does this is by taking care of the environment. This is why this innovative project is so important in encouraging everyone to play their part in caring for the environment.    

 
Imam Ibrahima Saidy.jpeg

Ibrahima Kebba Saidy 

Imam: Daru Salaam Islamic Centre, Founder and Chairman: Green Jihad for Peace and Sustainable Development

As Muslims, the Quran enjoins us to always cooperate in deeds of righteousness and piety. “Hope Cathedral” brings people together and builds bridges across religious, political and scientific divides in order to preserve our planet and save mankind from an impending environmental catastrophe.  It’s an honour to be a part of such a noble project.

Her er en video hvor han forteller om samarbeidet og prosjektet.

 
HildrO.jpg

Hilde Opoku

Spesialrådgiver Bærekraftsmålene (for Finansministeren i Ghana)

-Naturens kår blir innskrenket i forrykende fart, og med dem våre vilkår på jorden. Vi er problemet og løsningen. Det er overveldende. Men holder vi fast i håpet, kommer sammen og bruker den kunnskap og erfaring vi har er alt mulig. Prosjektet Håpets Katedral treffer meg på så mange plan. Det kan brukes praktisk og teoretisk i arbeidet med FNs bærekraftsmål, langt utover mål 14 om livet under havet - selv om det er helt grunnleggende for alt annet liv.

 
GuerrillaPlastic_2018.jpg

Guerrilla Plastic Movement

Vi er glade for å være ambassadører for Håpets Katedral da vi deler et felles engasjement og kjærlighet til alt som lever i havet. Guerrilla Plastic Movement arbeider for et rent hav og en plastfri verden ved hjelp av visuelle, verbale og kunstneriske virkemidler; aksjonskunst med humor og alvor. 
Guerrilla Plastic Movement består av 6 personer som har lang erfaring innen kreativt arbeid, kommunikasjon og formidling. Vi er kunstnere, kreatører, journalister, fotografer og forfattere. 
Gjennom denne typen engasjement og formidling kan vi også motivere flere til å plukke plast. Og for hver som plukker plast, får vi en mindre som kaster noe på bakken.

 
Solheim.jpg

Erik Solheim

Tidligere leder for FNs miljøprogram

Erik Solheim er en norsk diplomat og tidligere politiker SV. Han var leder for FNs miljøprogram og assisterende generalsekretær i FN fra 2016 til 2018.

Solheim ble i 2000 utnevnt til spesialrådgiver i Utenriksdepartementet, og jobbet som fredsmegler på Sri Lanka. Etter at han forlot regjeringen 23. mars 2012 gikk han tilbake til stillingen som spesialrådgiver. Fra 2013 var han leder for OECDs samarbeidsforum DAC. Han har senere signalisert sin støtte til Miljøpartiet De Grønne, og var aktiv som strategisk rådgiver for partiet i valgkampen i 2015.

 -Håp er det eneste som kan bekjempe apati. Derfor er Håpets katedral et aktuelt og viktig prosjekt.

 
Helene_boksle.jpg

Helene Bøksle

Sanger og komponist

Helene er kjent for sin trollbindende helt spesielle stemme. Hun vokste opp ved fjordene og fjellene i Sør-Norge, og hennes musikk er inspirert av havet, og det nordiske landskapet. I Helenes musikk finner vi elementer av vise, pop og folkemusikk.


HeleneBøksle har utgitt syv album, og bidratt med en rekke innspillinger med band og musikere som Secret Garden, David Urwitz, Jens Gundersen og Staut - samt musikken til online-spillet “Age of Conan”, nominert til Hollywood Music Awards

 
 
45186538_2295111607383475_427409057666564096_n.jpg

Sunniva Gylver

Prest i Den norske kirke, stipendiat på MF vitenskapelig høgskole for teologi, religion og samfunn. Forfatter av flere bøker, engasjert samfunnsstemme og miljøaktivist.

-Ett av de fineste navnene i Bibelen på Gud, er Håpets Gud. Uten håpet blir det vanskelig å leve og møte de overveldende utfordringene vi står overfor. Håpet om OG troen på at vi aldri er alene, at vi alltid er elsket, at en dag skal ondskap, urett og ødeleggelse ta slutt og alt bli godt og rettferdig.

Margaret Mead har sagt: «Tvil aldri på at små grupper av tenksomme, engasjerte mennesker kan endre verden. Faktisk er de de eneste som noen gang har greid det!» Håpets katedral er for meg ett av mange håpstegn, der en voksende gruppe engasjerte folk jobber sammen på tvers av tro for å skape et synlig og åndelig symbol på kampen for havene våre, for jorda vår og for oss alle.

 
 
nina_jensen_180218.png

Nina Jensen

Marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean

Nina Jensen er en norsk marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean. Hun er tidligere generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Jensen ble i mars 2014 utnevnt til Young Global Leader, et nettverk som jobber som integrert del av World Economic Forum. Jensen har utdannelse som marinbiolog fra James Cook University i Australia og arktisk marinbiologi fra Norges fiskerihøgskole i Tromsø. Hun skrev masteroppgave om storkobbebestanden i Barentshavet og har også skrevet om torskestammen. Jensen har dessuten erfaring som prosjektkoordinator i reklamebyrået Ogilvy & Mather. 

Jensen startet som frivillig i WWF i 2003. I 2005 ble hun havmiljørådgiver samme sted, deretter leder for organisasjonens naturvernavdeling og så fagsjef. 1. mars 2012 overtok Jensen etter Rasmus Hansson som generalsekretær i WWF Verdens naturfond, en stilling hun hadde fram til 2017.

Som generalsekretær var Jensen en profilert samfunnsdebattant, som tidlig tok til orde for at Oljefondet burde trekke seg ut av kull og i stedet investere i fornybar energi. Hun er en forkjemper for bedre forvaltning av de norske havområdene, og har frontet WWFs mangeårige arbeid for en egen norsk klimalov. Hun er jevnlig å se og høre i debattprogrammer på både TV og radio.

Jensen er også medlem av Framtiden i våre hender.

 
22282086_10154801733701791_844752508947005079_n.jpg

Olav Aaraas

Historiker, forfatter og direktør for stiftelsen Norsk Folkemuseum

-Forurensningen av verdenshavene er den største utfordringen menneskeheten står overfor i vår tid. Havet er grunnlaget for alt liv på jorden, og vi har alle et ansvar for å sikre det en god fremtid. Håpets katedral er mer enn et symbol; den vil bli et samlingspunkt for alle som vil ta vare på den vakre kloden vi lever på. Det klarer vi bare hvis vi står sammen. Tro og kjærlighet er viktig og nødvendig, men det aller viktigste er håpet…

Olav Aaraas er historiker, forfatter og direktør for stiftelsen Norsk Folkemuseum. Han har også vært direktør for Norsk Maritimt Museum som har kampen mot havforurensningen som en hovedoppgave.

 
-4 (1).jpg

Solfrid Molland

Sanger, pianist og komponist

-Jeg støtter helhjertet dette symboltunge og vakre prosjektet Håpets katedral som gir oss tro på at vi sammen kan redde havet og naturen.

Solfrid vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk - et toneunivers hun henter inspirasjon fra. På reiser i Europa lærte hun sigøynersanger av romfolket og komponerte musikk til ulike europeiske katedraler. Dette arbeidet er samlet i CD´ene Katedral for Tapte Drømmer og Musikken er mitt fedreland. I 2016 utga hun Forvandling hvor hun hyller naturen med blandt annet låten "Lovsong til verda". Molland ble tildelt Oslo By Kunstnerpris i 2015.

 
 
P5160019%2525252B%25252525282%2525252529.jpg

Dag Skottene

Tidligere lektor i samfunnsfag

De viktigste grunnene til at jeg vil være ambassadør for Håpets katedral: Jeg føler en kjærlighet til havet. Det vi er glad i, vil vi ta vare på og beskytte. Den massive plastforurensningen gjør et sterkt inntrykk. Ønsker å være med i visjonen: å forvandle ondt til godt. I erkjennelsen av hvor sårbar naturen er, og hvor avhengige vi er av den, vil jeg være med å gjøre noe for å snu den destruktive utviklingen. Setter stor pris på det åpne engasjementet: at prosjektet favner bredt og grenseløst – både geografisk, internasjonalt og livssynsmessig. Håpsdimensjonen er viktig. Det gjelder å stå sammen om vårt livsgrunnlag – være skaperverkets håp.

 
image002.jpg

Jonas Orset

Proff syklist

Håpets katedral symboliserer håp om en god fremtid. For meg er kampen for en sunn, ren og rettferdig verden viktig. Derfor synes jeg prosjektet om å lage en katedral som symboliserer at det er mulig å tro på at vi skal kunne overvinne verdens miljøutfordringer er utrolig flott. Å se mulighetene fremfor problemene.
Håpets Katedral bruker et problem som plast i havet til noe positivt ved å lage en byggverk av resirkulert avfall. Troen på at det alltid er mulig å se de gode mulighetene er jeg stolt av å være ambassadør for.

 
 
Motiv 088.jpg

Skoleskipet Sørlandet

Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative. Skipet ble bygget i 1927 og var et tidligere skoleskip som opprinnelig ble drevet av Sørlandets Seilende Skoleskibs Institution (I dag Sørlandets maritime videregående skole). Skipet ble bygd for å brukes til grunnleggende fagopplæring av sjøfolk. I dag drifter skipet sin egen studiespesialiserende videregående skole, A+ World Academy.

 
Monica-Isakstuen.-foto-Pål-Audestad.jpeg

Monica Isakstuen

Forfatter og dramatiker, født i Oslo, oppvokst i Asker, bosatt i Fredrikstad

Problemene til menneskene og jorda vi lever på er vokst seg så store at de kan virke uoverkommelige, umulige å gjøre noe med. Men nettopp derfor støtter jeg Håpets katedral. For når så mange mennesker vil være med på å rydde strendene våre for plast og samle materialer til en katedral av søppel, er HÅP ikke bare et vakkert ord eller en diffus følelse. Håpets katedral blir stående/drivende/bølgende i havet som et synlig bevis på handling og fellesskap, på alt vi kan få til – sammen.  

 
RitaWeiksen.jpg

Rita Eriksen

Sanger

Jeg er så glad for å være ambassadør for Håpets katedral. Jeg mener at det er en selvfølge at vi alle som en tar ansvar her på jorda for at vi skal få en rent hav. Hvis livet i havet dør, hva har vi da? Hvis det skal bli mer plastikk i havet enn fisk? Hvis fisk, skilpadder og hvaler skal bli fanget i garn og plastikk og dø en sakte og pinefull død? Hva sier det om oss mennesker? 

 
68943461_380226749330735_7139676392731443200_n.jpg

Emma Oberpaur

Emma 14 år, fra Stuttgart, Tyskland

Det helt spesielle med Emma er at hun fant oss via google, og kom på besøk fra Tyskland etter å ha lest om prosjektet på våre hjemmesider.

Hør hva hun sier om prosjektet her!