Om prosjektet

Sammen mot plast i havet

 
 

Vår virksomhet er å mobilisere mot ødeleggelse av havet ved å bygge og drifte Håpets katedral, et interreligiøst kunstprosjekt i tre og plast. Selskapet er et aksjeselskap med et ideelt og samfunnsnyttig formål. Selskapet har ikke erverv som formål. Les våre vedtekter her.

I det maritime miljøet på Isegran, er det i ferd med å vokse opp et 120 m2 stort byggverk på en tradisjonell pram av røtter. Katedralen
 blir en krysning mellom moderne kunst og verdensarv. Reisverket er inspirert av stavkirkene, mens taket blir et storslagent plastmaleri.

Håpets Katedral handler om å forvandle vondt til godt og vise at det skapes håp når vi samarbeider. Prosjektet er åpent for alle religioner, og et møtested mellom mennesker på tvers av alder, nasjonalitet og tro. Havet binder oss mennesker sammen. Det skal denne katedralen også gjøre.

-Havet og håpet tilhører oss alle, sier biskop Atle Sommerfeldt som oppfordrer folket til å delta i denne spennende prosessen som pågår i Fredrikstad. Har du lyst å bli med? Vi har et mangfold av arbeidsoppgaver, her er noe for enhver! Under ledelse av dyktige kunstnere og håndverkere vil dere få jobbe i team. Det blir både snekring, treskjæring, plastbearbeiding, kunstarbeid, sortering, rydding og matlaging. Alle oppgaver er like viktige. La ikke denne unike sjansen gå fra deg - bli med å bygge en katedral av HÅP! Vi trenger i din støtte!

Visjonen bak håpets katedral

Se hvordan ideen om Håpets katedral ble født. Musikken i filmen er laget spesielt til Håpets katedral av artisten Helene Bøksle.

(Klikk på pil-symbolet nede til til høyre på videoen for fullskjerm-modus)

 


Flerreligiøst samarbeid

-Vårt tempel, vår moske, vår synagoge, vår kirke og vårt hellige rom

Utgangspunktet er havet som er grenseløst, og binder oss sammen; både nasjoner, kontinenter og mennesker – uavhengig av hvilken religion vi tilhører – eller ikke. Havet er livgivende og vår felles arv. Denne arven er nå truet. Skal vi redde havet må vi gjøre det i felleskap.

Håpets katedral er et initiativ til et slikt samarbeid. Initiativet kommer fra Borg bispedømme, og invitasjonen går ut til alle. Vi ønsker bred medvirkning på tvers av nasjonalitet, alder og tro - både til strandrydding og bygging.

 

Hashtags for Håpets katedral: #håpforhavet #byggehåp #håpetskatedral