Ambassadører

Vi tror på styrken i å være mange om felles mål og verdier. Håpets katedral favner bredt og er grenseløst. Ambassadør-gruppa for Håpets katedral skal hjelpe oss å lykkes med dette.

MetteMarit.jpg

HKH Kronprinsesse Mette Marit

Høy beskytter

Vi er stolte av å ha Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit som beskytter av Håpets katedral og en av våre ambassadører. 

Se gjerne hva hun har å si om prosjektet herFra hennes besøk på Isegran, Fredrikstad, ved oppstarten 15. februar 2018.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_57e0.jpg

Celine Kurahachi Manstad

Gudmor

Celine har fulgt prosjektet fra en tidlig fase og bruker enhver ledig stund til å delta i frivillig arbeid knyttet til Håpets katedral. Den 10. juni 2019 sto hun på podiet og døpte Prammen til Håpets katedral da den ble sjøsatt. En modig og “voksen” handling av en ungdom. Vi er stolte og glade for at Celine følger prosjektet som gudmor.

Linda RheeDonec eu est non lacus lacinia semper. Donec eget risus diam. Quisque congue porttitor ullamcorper. Sed a ligula quis sapien lacinia egestas. Mauris egestas at nibh nec finibus. Integer tempus, elit in laoreet posuere, lectus neque blandit…

Gunnar Stålsett

Biskop EM

Håpets katedral er en visjon om at det nytter. Der den seiler fram vil den oppmuntre barn, ungdom og eldre til ettertanke og til konkrete handlinger for å redde nærmiljøet. Vi trenger et slik håpstegn på alle verdens hav.

Gunnar Stålsett er pensjonert biskop, arbeidende ærespresident i Religioner for Fred som har virksomhet i mer enn 90 land. Stålsett har vært aktiv nasjonalt og internasjonalt i en rekke stillinger og verv. Som politiker og prest har han vært opptatt av menneskeverd og miljø, og har deltatt i freds og forsoningsprosesser.

Les mer om hva Gunnar Stålsett skriver om Håpets katedral.

 
Carlos BastienMauris egestas at nibh nec finibus. Sed a ligula quis sapien lacinia egestas. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae. Mauris id fermentum nulla. Aenean eu justo sed elit dignissim aliquam.

Nina Jensen

Marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean

Nina Jensen er en norsk marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean. Hun er tidligere generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Jensen ble i mars 2014 utnevnt til Young Global Leader, et nettverk som jobber som integrert del av World Economic Forum. Hun har utdannelse som marinbiolog fra James Cook University i Australia og arktisk marinbiologi fra Norges fiskerihøgskole i Tromsø. Hun skrev masteroppgave om storkobbebestanden i Barentshavet og har også skrevet om torskestammen. 

Nicole RobertsClass aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Donec ac fringilla turpis. Maecenas non leo laoreet…

Ibrahim Kebba Saidy 

Imam: Daru Salaam Islamic Centre, Founder and Chairman: Green Jihad for Peace and Sustainable Development

As Muslims, the Quran enjoins us to always cooperate in deeds of righteousness and piety. “Hope Cathedral” brings people together and builds bridges across religious, political and scientific divides in order to preserve our planet and save mankind from an impending environmental catastrophe.  It’s an honour to be a part of such a noble project.

Her er en video hvor han forteller om samarbeidet og prosjektet.

Stine Torjusen Nygaard

Daglig leder Klimapartnere Viken

- Det er sagt at plasthvalen fra 2017 rørte en hel verden, men det er ikke nok … Vi må finne måter å stoppe utviklingen på. «Team Håpets Katedral» har skapt et møtepunkt uavhengig av hierarki og posisjon, religion, alder og nasjonalitet. Et fantastisk kunstverk og et springbrett for gode tanker og deling. Fargespillet, lukten av solid treverk og lyden av ro … - dette er en katedral for håp. Et symbol med makt til å skape endring. Jeg er stolt over å være ambassadør i et så inderlig prosjekt. 

 
Bjørn Haugland.jpeg

Bjørn Kjærand Haugland

Direktør Skift (Næringslivets klimaledere)

The Hope Cathedral is a powerful idea and a symbol of the environmental challenges of today. As an inclusive platform for dialogue, learning and understanding The Hope Cathedral will inspire collective actions and be a transformative force to make our world a better place. I am honored to become an Ambassador of this important project.

HildrO.jpg

Hilde Opoku

Spesialrådgiver Bærekraftsmålene (for Finansministeren i Ghana)

Naturens kår blir innskrenket i forrykende fart, og med dem våre vilkår på jorden. Vi er problemet og løsningen. Det er overveldende. Men holder vi fast i håpet, kommer sammen og bruker den kunnskap og erfaring vi har er alt mulig. Prosjektet Håpets Katedral treffer meg på så mange plan. Det kan brukes praktisk og teoretisk i arbeidet med FNs bærekraftsmål, langt utover mål 14 om livet under havet - selv om det er helt grunnleggende for alt annet liv.

Solhjell2.jpg

Bård Vegard Solhjell

Direktør i NORAD, tidligere generalsekretær i WWF

Plastforureininga av havet er ei av dei største miljøutfordringane vi står overfor. Vi har ikkje noko reservehav! Mange av oss er glade i havet, men vi er også djupt avhengige av det, til mat og arbeidsplassar. FN har vedteke WWF Verdens naturfond sitt forslag om ein nullvisjon for plast i havet, men det haster og alle må bidra. I WWF deler vi den same drivkrafta som er bakgrunn for Håpets katedral-prosjektet, nemleg kjærleiken til havet og håpet som ligg i å ta vare på det.

 

Erik Solheim

Tidligere direktør i FNs miljøprogram

Erik Solheim er norsk diplomat og tidligere politiker (SV). Mellom 2016 og 2018 var han direktør i FNs miljøprogram og assisterende generalsekretær i FN.

Solheim ble i 2000 utnevnt til spesialrådgiver i Utenriksdepartementet og jobbet som fredsmegler på Sri Lanka. Etter at han forlot regjeringen 23. mars 2012 gikk han tilbake til stillingen som spesialrådgiver. Fra 2007 var han miljøvernminister i Norge. Fra 2013 var han leder for OECDs samarbeidsforum DAC. Under det norske valget i 2015 var han strategisk rådgiver for Miljøpartiet De Grønne. Idag jobber han bl.a. for World Resources Institute.

 –Håp er den beste måten å bekjempe apati på. Det er derfor Håpets katedral er et aktuelt og viktig prosjekt.

45186538_2295111607383475_427409057666564096_n.jpg

Sunniva Gylver

Prest i Den norske kirke

Ett av de fineste navnene i Bibelen på Gud, er Håpets Gud. Uten håpet blir det vanskelig å leve og møte de overveldende utfordringene vi står overfor. Håpet om OG troen på at vi aldri er alene, at vi alltid er elsket, at en dag skal ondskap, urett og ødeleggelse ta slutt og alt bli godt og rettferdig.

Sunniva er stipendiat på MF vitenskapelig høgskole for teologi, religion og samfunn. Forfatter av flere bøker, engasjert samfunnsstemme og miljøaktivist.

Olav_Aaraas_Hope_Cathedral.jpg

Olav Aaraas

Historiker, forfatter og tidligere direktør for stiftelsen Norsk Folkemuseum

Forurensningen av verdenshavene er den største utfordringen menneskeheten står overfor i vår tid. Havet er grunnlaget for alt liv på jorden, og vi har alle et ansvar for å sikre det en god fremtid. Håpets katedral er mer enn et symbol; den vil bli et samlingspunkt for alle som vil ta vare på den vakre kloden vi lever på. Det klarer vi bare hvis vi står sammen. Tro og kjærlighet er viktig og nødvendig, men det aller viktigste er håpet…

Olav Aaraas er historiker, forfatter og direktør for stiftelsen Norsk Folkemuseum. Han har også vært direktør for Norsk Maritimt Museum som har kampen mot havforurensningen som en hovedoppgave.

 
Solfrid_Molland_Håpets_katedral.jpg

Solfrid Molland

Sanger, pianist og komponist

-Jeg støtter helhjertet dette symboltunge og vakre prosjektet Håpets katedral som gir oss tro på at vi sammen kan redde havet og naturen.

Solfrid vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk - et toneunivers hun henter inspirasjon fra. På reiser i Europa lærte hun sigøynersanger av romfolket og komponerte musikk til ulike europeiske katedraler. Dette arbeidet er samlet i CD´ene Katedral for Tapte Drømmer og Musikken er mitt fedreland. I 2016 utga hun Forvandling hvor hun hyller naturen med blandt annet låten "Lovsong til verda". Molland ble tildelt Oslo By Kunstnerpris i 2015.

Dag_Skottene_Håpets_Katedral

Dag Skottene

Tidligere lektor i samfunnsfag og innsamler av all plast til taket i Håpets katedral

De viktigste grunnene til at jeg vil være ambassadør for Håpets katedral: Jeg føler en kjærlighet til havet. Det vi er glad i, vil vi ta vare på og beskytte. Den massive plastforurensningen gjør et sterkt inntrykk. Ønsker å være med i visjonen: å forvandle ondt til godt. I erkjennelsen av hvor sårbar naturen er, og hvor avhengige vi er av den, vil jeg være med å gjøre noe for å snu den destruktive utviklingen. Setter stor pris på det åpne engasjementet: at prosjektet favner bredt og grenseløst – både geografisk, internasjonalt og livssynsmessig. Håpsdimensjonen er viktig. Det gjelder å stå sammen om vårt livsgrunnlag – være skaperverkets håp.

Rupinder+Kaur.jpg

Rupinder Kaur

Sikh og medlem av Interreligiøst Klimanettverk

Håpets katedral handler om likeverdighet mellom mennesker på tvers av alder, nasjonalitet og tro. Jeg som sikh tror på det samme. Vår hellige bok ‘Guru Granth Sahib’ er oppsummert med Nummeret 1. 1 som finnes i alle, i alle mennesker, i alle dyr, i alle planter, i naturen. Konsept bak Håpets Katedral er det samme: Havet og håpet tilhører oss alle! Håpets katedral handler også om å forvandle vondt til godt. Plast fra havet blir til et nydelig plastmaleri som skal dekke taket. Som sikh skal jeg jobbe med å ha bevisst forhold til mine svakheter forvandle disse svakhetene til styrker. Derfor er Håpets katedral ett inspirerende prosjekt for oss sikher.

 
Einar Tjelle .jpg

Einar Tjelle  

Leder Interreligiøst Klimanettverk i Norge, partner til Håpets Katedral

Å bygge Håpets katedral sammen, er nettopp det vi trenger i årene vi går inn i. I en tid hvor plastikk-forurensning, drivhusgasser og virus er grenseløse, bokstavelig talt, trenger vi et solid samarbeid på tvers av religioner, sektorer og landegrenser. Religion har evnen til å mobilisere, og har unike fortellinger og helhetlige måter å forstå livet og skaperverket på, som kan utfordre kortsiktig og uansvarlig bruk av havet og økosystemene. Jeg har sett de siste årene at FN ser det unike potensialet i kirker og religioner og ønsker tettere samarbeid for å oppnå bærekraftsmålene. Å sammen verne om havet og jorda, er å bygge fred og framtidshåp.

Monica-Isakstuen.-foto-Pål-Audestad.jpeg

Monica Isakstuen

Forfatter og dramatiker

Problemene til menneskene og jorda vi lever på er vokst seg så store at de kan virke uoverkommelige, umulige å gjøre noe med. Men nettopp derfor støtter jeg Håpets katedral. For når så mange mennesker vil være med på å rydde strendene våre for plast og samle materialer til en katedral av søppel, er HÅP ikke bare et vakkert ord eller en diffus følelse. Håpets katedral blir stående/drivende/bølgende i havet som et synlig bevis på handling og fellesskap, på alt vi kan få til – sammen. 

holtam.jpeg

Nicholas Holtam

Bishop af Salisbury and lead bishop for the environment

Hope Cathedral is a symbol being created in response to the environmental challenges of our day.  The spirit in which we respond to these will be as important as the actions we take.  I am pleased to become an Ambassador of this important project.

 
EirikMyrhaug, tromme.jpg

Eirik Myrhaug Partapuoli

Same og sjaman

Jeg ønsker å støtte Håpets Katedral for prosjektet bidrar til å gjøre oss oppmerksom på materialenes sirkler. Hvordan oljen pumpes opp i Nordsjøen, lages til plast og kommer tilbake på våre strandlinjer og blir til mikroorganismer som til sist også havner i oss og våre medskapninger. Vi lever i et globalt hele, alt henger sammen med alt. Håpets Katedral samler også forskjellige åndelige retninger i prosjektet. Hvis de samme sirkler gjelder i det åndelige arbeidet, vil det til sist være slik at alle møter det som sendes ut av åndelige strømninger, tanker, følelser og bønner. Ettersom vår klode og våre liv er truet av en rekke store utfordringer, global oppvarming, tap av biologisk mangfold, pandemier og urettferdig fordeling globalt m. m, er tiden kommet for å skape møteplasser for å se hva vi kan gjøre sammen? Håpets Katedral skaper en slik møteplass og et sted for begynnende felles intensjoner om et opprettholdende liv på kloden.

Emma_square_Håpets_katedral

Emma Oberpaur

Miljøengasjert ungdom fra Stuttgart, Tyskland

Det helt spesielle med Emma er at hun fant oss via google, og kom på besøk fra Tyskland etter å ha lest om prosjektet på våre hjemmesider.

Hør hva hun sier om prosjektet her!

image002.jpg

Jonas Orset

Proff syklist

Håpets katedral symboliserer håp om en god fremtid. For meg er kampen for en sunn, ren og rettferdig verden viktig. Derfor synes jeg prosjektet om å lage en katedral som symboliserer at det er mulig å tro på at vi skal kunne overvinne verdens miljøutfordringer er utrolig flott. Å se mulighetene fremfor problemene. Håpets Katedral bruker et problem som plast i havet til noe positivt ved å lage en byggverk av resirkulert avfall. Troen på at det alltid er mulig å se de gode mulighetene er jeg stolt av å være ambassadør for.

 
RitaWeiksen.jpg

Rita Eriksen

Sanger

Jeg er så glad for å være ambassadør for Håpets katedral. Jeg mener at det er en selvfølge at vi alle som en tar ansvar her på jorda for at vi skal få en rent hav. Hvis livet i havet dør, hva har vi da? Hvis det skal bli mer plastikk i havet enn fisk? Hvis fisk, skilpadder og hvaler skal bli fanget i garn og plastikk og dø en sakte og pinefull død? Hva sier det om oss mennesker?

GuerrillaPlastic_2018.jpg

Guerrilla Plastic Movement

Vi er kunstnere, kreatører, journalister, fotografer og forfattere

Vi er glade for å være ambassadører for Håpets Katedral da vi deler et felles engasjement og kjærlighet til alt som lever i havet. Guerrilla Plastic Movement arbeider for et rent hav og en plastfri verden ved hjelp av visuelle, verbale og kunstneriske virkemidler; aksjonskunst med humor og alvor. 

Guerrilla Plastic Movement består av 6 personer som har lang erfaring innen kreativt arbeid, kommunikasjon og formidling. Vi er kunstnere, kreatører, journalister, fotografer og forfattere. Gjennom denne typen engasjement og formidling kan vi også motivere flere til å plukke plast. Og for hver som plukker plast, får vi en mindre som kaster noe på bakken.

Skjermbilde 2019-04-29 kl. 10.48.34.png

Søster Theodora

Anafora Coptic Orthodox Church i Egypt

I am so happy for the Hope Cathedral project and that it is connected to our Anafora vision of lifting up all people. One of the ways Anafora does this is by taking care of the environment. This is why this innovative project is so important in encouraging everyone to play their part in caring for the environment.    

 

Helene Bøksle

Sanger og komponist

Helene er kjent for sin trollbindende helt spesielle stemme. Hun vokste opp ved fjordene og fjellene i Sør-Norge, og hennes musikk er inspirert av havet, og det nordiske landskapet. I Helenes musikk finner vi elementer av vise, pop og folkemusikk. HeleneBøksle har utgitt syv album, og bidratt med en rekke innspillinger med band og musikere som Secret Garden, David Urwitz, Jens Gundersen og Staut - samt musikken til online-spillet “Age of Conan”, nominert til Hollywood Music Awards.

Anne Lene Hompland 

Grunnlegger av Oslo Peace Week Foundation

The Hope Cathedral is a fantastic initiative that illuminates some of the biggest challenges the world faces today.The initiative is not only a reminder in it´s making and idea, but a real arena for gatherings, showcasing solutions for a sustainable and strong collaboration toward a safer, cleaner and better future for all. And it tells us, that we can, together, each one of us, can make a difference and save the sea and the environment by collaboration.

It is an honour to help spreading this important message and support the init

 

Camille Parrain

PhD, Associate professor in geography

Camille studerer marin bruk og sjølandskap (sosiokulturelle- og miljøaspekter). Hun har levd på en båt de siste fire årene for å dele sin lidenskap og erfaring med havet ved å knytte sammen vitenskap om havet, utdannelse og samfunn.

Havet knytter mennesker til naturen. Havet er også en filosofi, en lærer, en måte å leve på og være på. Havet er liv. Det påvirker hvordan folk lever, men hvordan folk lever påvirker også havet. Håpets katedral kan være en kobling mellom ulike kulturer og miljøet i havet. Det er et sted som representerer forståelse, respekt, åpenhet, håp og inspirasjon for mennesker og for havet. Derfor er jeg glad for å være ambasadør for dette prosjektet.

Camilla Brox

Bærekraftsambassadør

Camilla er selverklært bærekraftsambassadør og har siden 2017 bistått bedrifter og organisasjoner i å utvikle effektive strategier for økonomisk vekst, sosial inkludering og miljømessig bærekraft. Å bidra til å nå FNs 17 bærekraftsmål og Parisavtalen er selve fundamentet for alt hun engasjerer seg i.

Håpets Katedral er et fantastisk resultat av at mennesker har jobbet sammen – delt kunnskap og erfaring for å nå felles mål ❤ Her har folk i alle aldre og alle deler av samfunnet tatt del i å realisere visjonen Håpets Katedral. Nå er den her og sprer håp, inspirerer og engasjerer. SAMMEN sikrer vi en bærekraftig fremtid!