KLIMAKONSERT | Magnus Grønneberg

TÅRNHØYE BØLGER for håpet og havet!

Magnus Grønneberg
synger 
Egil Hovland

Det blir Tårnhøye bølger når en av Norges mest profilerte rockemusikere, Magnus Grønneberg - sammen med Domkirkens jentekor og Sarpsborg kammerkor, tolker Norges største salmemusiker, Egil Hovland. Både Grønneberg og Hovland er fra Fredrikstad og opptatt av miljø og mennesker. 

Dette er den tredje og aller siste konserten Grønneberg gjør på Hovlands salmer, og det blir altså en eksklusiv konsert det er verdt å få med seg! Overskuddet går til Håpets katedral. Bli med på denne klimakonserten i Fredrikstad domkirke, og støtt samtidig et spennende prosjekt!

(Teksten fortsetter under bildet)

 
IMG-7885m.jpg
 


Grønneberg har med seg et stjernelag av musikere:
Knut Reiersrud - gitar
Olaf Olsen - trommer
BJørn Holm - bass
David Wallumrød - keyboards

Konserten er basert på albumet "Tårnhøye bølger".

En rocker og en kirkemusiker møtes i rom sjø. Magnus Grønneberg, i snart 30 år frontfigur og vokalist i CC Cowboys, ble utfordret av Borg Bispedømmeråd og Kirkelig Kulturverksted til å tolke salmer av Egil Hovland (1924-2013). 

Begge er profilerte musikere fra Fredrikstad, men likevel skapte møtet mer enn krusninger på vannflaten: Den ene var Norges fremste kirkemusiker i etterkrigstiden, den andre er en av landets mest spennende rocke-profiler.

Nå har møtet blitt en plate med tittelen ”Tårnhøye bølger”. Den inneholder ti av Hovlands mest kjente salmemelodier og utgis i august.

Produsent Erik Hillestad inviterte Knut Reiersrud til å gjøre Hovland-salmene egnet for et band bestående av Bjørn Holm (bass), Olaf Olsen (trommer) og Torjus Vierli (keyboards) foruten Reiersrud selv på gitarer og munnspill. Hensikten med prosjektet er å bidra til at et nytt publikum kan få et forhold til disse salmene, som er noe av det fineste av nyskapt musikk fra kirken i etterkrigstiden.

Fra sin tid i Glemmen kirkes barnekor under Hovlands dirigentstokk kjente Magnus Grønneberg godt ”Måne og Sol”. På den nye plata synger han den kjente barnesalmen sammen med sin datter Hanna-Maria Grønneberg. De andre salmene på plata var nye for ham. Alle står i salmeboka og mange av dem er svært godt kjente for kirkegjengere og korsangere over hele landet. Blant dem finner vi ”Hen over jord et pilegrimstog”, ”Vær sterk, min sjel”, ”Tårnhøye bølger” og ”Se universets Herre”.

Håp, Hovland og Grønneberg:
Billettpris: kr. 350,-, pluss billettavgift. (informasjon om billettsalget kommer snart)

* Konserten er en del av Borg bispedømmes 50-års jubileum.

"Løftet på bølgens rygg,
tatt i dens favn,
er jeg i stormen trygg,
kjenner min havn.

Fred det er jeg."

Magnus.jpg
 
Siw Amina Bech